Drostdy-Hof Chenin Blanc i en ny sommardesign

Drostdy-Hof Chenin Blanc med glasSommaren närmar sig med stormsteg och nu lanserar Drostdy-Hof några av sina mest populära viner i en ny sommardesign. Drostdy-Hof Chenin Blanc, i vacker somrig box, är fräscht och fruktigt med smakrika toner av grapefrukt, lime och persika.

Lagom till lanseringen har mästerkocken Christian Hellberg tagit fram ett antal matchande recept. Jag har provat hans Tandooristekta lax med sallad på yoghurt och gurka – en kulinarisk höjdare som hela familjen blev lycklig av! Somrig och lagom het smak, som passar perfekt till det svalkande och läskande vinet. Festmiddag för finsmakare med minsta möjliga ansträngning!

 

Tandooristekt lax och sallad på gurka och yoghurt

av Christian Hellberg

Receptet ger 4 portioner:

DSC_4103Lax:
4 bitar laxfilé à 170 g
3 msk tandoorikrydda (finns färdigblandad)
olivolja (jag använde rapsolja)
salt

Sallad
1 skalad gurka
2-3 dl turkisk/grekisk yoghurt
Bladen från 3 kvistar mynta
socker
svartpeppar

Gör så här: Salta laxfiléerna och låt stå framme i 30 minuter. Gör under tiden salladen. Dela gurkan på längden i 4 bitar, skär bort kärhuset och slr gurkan i tärningar. Blanda med yoghurten och klipp ner myntabladen. Smaka av med socker och svartpeppar.

Torka av laxen och gnid in den med tandoorikrydda. Stek i olja på hög värme i ca 30 sek – 1 min på varke sida.

Servera med lax- och gurksalladen.

Tips! Ugnsbakade rotfrukter är jättegott till! Ta vad du har – morötter, palsternacka, sötpotatis – och skät i strimlor och lägg i smord form. Ringla lite olja och strö lite salt över och baka i 200 graders ugnsvärme i ca 30 minuter.

DSC_4099

Vill du ha mer goda recept och tips? Titta in på www.facebook.com/DHSverige!

 

2 kommentarer

    • Rosévin är gott, och rosévinerna har också blivit så mycket bättre under årens lopp (det kan vi kanske tacka Almedalen för…). Fin blogg, den länkar jag gärna till!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s