IT-branschen är mer än bara IT – och Olingo satsar på mer än bara stora vinster

När jag var yngre så tänkte jag ofta på hur kul det skulle vara att kunna söka information på ett smidigare sätt än att gå till biblioteket. Visserligen gillar jag bibliotek, men ändå. Ville man ha recept på en god libanesisk gryta fick man vackert leta i kokböcker. Idag finns det sjöar att ösa ur, tack vare informationstekniken. Forum, kokböcker, mejlinglistor, översättningsprogram… Allt finns på nätet och nu behöver du inte ens plocka fram den gamla kokboken när du ska laga en ny rätt. Plocka fram läsplattan istället och prova ett recept direkt från en libanesisk matblogg! Man skulle faktiskt kunna kalla det moderna köket för IT-köket.

Med tanke på hur informationsmöjligheterna utvecklats är det kanske inte så konstigt att det finns en stor mängd IT-företag i Sverige, och att antalet ökar för varje dag. Ett av dem är Olingo.

Olingo levererar konsult- och utbildningstjänster inom IT Service Management, det vill säga hjälper företag att skapa en mer driven IT-verksamhet. De ligger dessutom i framkanten eftersom de har en tydlig policy som inte bara handlar om att tjäna stora pengar utan också om att bidra till en lite bättre värld. Varje år avsätter man en del av vinsten till välgörande ändamål. Det tycker jag inger lite hopp för framtiden.

Jag tänker ofta att om jag inte hade det jobb jag har idag skulle jag definitivt kunna tänka mig en karriär just inom IT. Det är fortfarande en så pass ny bransch att det finns plats för alla typer av människor. Fantasi, uppfinningsrikedom och kreativitet frodas – lite som i ett kök, skulle man kunna säga…

Bäst av allt: det är en bransch som fortsätter att växa och utvidgas. Medan plågsamt många andra branscher bantar sina verksamheter skapar IT-branschen jobb och möjligheter på helt nya sätt. Vilka intressen man än har, och vad man än gillar här i livet, så kan man skapa sig en framtid inom IT. IT är så mycket bredare än man ibland tror. IT är – det är jag säker på – den bransch där en mycket stor del av vår framtid lig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s