Amarula Cream – gott att dricka som det är också underbart i bakning och desserter!

Den lyxiga likören Amarula Cream, den är god den! Härligt gräddig med smak av marulafrukt, vanilj och kola är den supergod att dricka till kaffet efter en god middag – men också att använda i desserter och bakning.

Just nu samarbetar Mattias Kristiansson – Sveriges hetaste bakbloggare med den prisbelönta bloggen Bake My Day och bakboken med samma namn – med den Amarula Cream och lanserar tre nya recept anpassade för varma vårdagar och svala sommarnätter. Prova den här ljuvligt goda sockerkakan med frukt – mer som en tårta än en mjuk kaka… Jag fick lov att baka den två gånger på samma vecka eftersom den gick åt så snabbt…

Vaniljdränkt sockerkaka med frukt

amarula16-8 portioner

Sockerkaka

100 g smör

4 dl vetemjöl

2 dl strösocker

½ dl maizena

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

2½ dl mjölk

 

Vaniljsås

1 vaniljstång

2 msk maizena
1 dl strösocker
2½ dl mjölk
2½ dl vispgrädde

½ dl Amarula

Mango

Gula plommon

Granatäpple

eller annan favoritfrukt

Sockerkaka. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en avlång sockerkaksform, ca 1½ liter. Smält smöret.

vaniljdränktBlanda ihop vetemjöl, strösocker, maizena, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Vispa ner mjölken och avslutningsvis det smälta smöret. När du har en slät smet utan klumpar häller du ner den i den förberedda formen. Grädda i ca 25 minuter eller tills det att kakan är torr i mitten. Känn efter med en sticka. Ta ut och låt svalna helt.

Vaniljsås. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Släng ner vaniljstång, frön, maizena och strösocker i en kastrull. Vispa ner lite mjölk och grädde i taget för att undvika klumpar. Låt allt koka upp på svag värme och vispa konstant så att det inte bränns eller klumpar sig. När krämen har sjudit i några minuter och tjocknat häller du över den i en skål och rör ner Amarulan. Plasta in och låt svalna helt i kylskåpet.

Skär frukten i mindre bitar och gröp ur granatäppelkärnorna. Skiva sockerkakan i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dem i ett djupt fat och häll på vaniljsåsen. Låt dra i 30 minuter. Lägg nu upp de dränkta sockerkaksskivorna på assietter och häll över lite extra vaniljsås. Toppa med frukten och servera.

 

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s