Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Baka en härlig päronkaka till 1 maj!

Lämna en kommentar

Idag är det 1 maj. Och oavsett om du går ut och demonstrerar eller ej vill du säkert ha något gott till kaffet en sån här röd dag mitt i veckan! Baka en härlig päronkaka och avnjut till eftermiddagskaffet!

Sockerkaka

100 g smör

3 ägg

2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1½ tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

Fyllning och garnering

1 burk karamelliserad mjölk

1 burk konserverade päron, ca 700 g

Gör så här: Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Sist i med det smälta smöret och rör tills du har en smidig smet. Häll i smord och bröad form (ca 1½ l) och grädda i 175 graders ugnsvärme i ca 35-40 minuter. Stjälp upp och låt kallna helt. Dela sedan kakan i två bottnar.

Låt päronen rinna av men spara en del av sockerlagen och droppa det över båda kakbottnarna.  Bred karamelliserad mjölk – kolasås – på den understa och lägg ihop bottnarna. Bred kolasås även ovanpå kakan. Lägg på de avrunna päronhalvorna och servera med halvsmält vaniljglass.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s