Baka en härlig päronkaka till 1 maj!

Idag är det 1 maj. Och oavsett om du går ut och demonstrerar eller ej vill du säkert ha något gott till kaffet en sån här röd dag mitt i veckan! Baka en härlig päronkaka och avnjut till eftermiddagskaffet!

Sockerkaka

100 g smör

3 ägg

2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1½ tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

Fyllning och garnering

1 burk karamelliserad mjölk

1 burk konserverade päron, ca 700 g

Gör så här: Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Sist i med det smälta smöret och rör tills du har en smidig smet. Häll i smord och bröad form (ca 1½ l) och grädda i 175 graders ugnsvärme i ca 35-40 minuter. Stjälp upp och låt kallna helt. Dela sedan kakan i två bottnar.

Låt päronen rinna av men spara en del av sockerlagen och droppa det över båda kakbottnarna.  Bred karamelliserad mjölk – kolasås – på den understa och lägg ihop bottnarna. Bred kolasås även ovanpå kakan. Lägg på de avrunna päronhalvorna och servera med halvsmält vaniljglass.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s