Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Tuppkaka – med eller utan mandel

Lämna en kommentar

När jag var barn brukade min moster baka något som hon kallade dansk tuppkaka. Inte vet jag varför den kallas så, men den är jättegod och dessutom enormt lättbakad. Jag brukar baka den i en liten pajform, eller i en form med löstagbar kant. I originalreceptet ska det vara halverade mandlar på toppen, men den blir lika god utan!

Dansk tuppkaka

100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2½ dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
ev 10 mandlar, skållade och halverade 
Gör så här: Smält smöret och låt svalna. Rör (inte vispa) ägg och socker, häll i mjöl och vaniljsocker och sist smöret. Häll smeten i en smord och bröad form, och – om du vill – strö mandel över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 25 minuter. KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s