Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Stekt zucchini – läckert som snacks, vickning eller tillbehör till en middag

Lämna en kommentar

Ibland är det bra att ha ett tomt skafferi och en kyl som behöver fyllas på – det kan skapa en viss kreativitet i köket. Som häromdagen, när vi var sugna på något gott och det knappt fanns nåt annat än knäckebröd och kaffe. Men i svalen fanns ett par zucchinis som såg hyfsat fräscha ut, och i skafferiet fanns både vetemjöl, ströbröd och olivolja. Resultatet? Skivad panerad zucchini, stekt i olja med salt och peppar och chilikrydda – och plötsligt hade vi ett fat med jättegoda snacks!

Jag vände bara zucchiniskivorna i lite vetemjöl och sedan i ströbröd med kryddor och stekte i olivolja på medelstark värme. Har man ägg hemma är det givetvis en god idé att först vände dem i ägg. Å andra sidan blir de förstås inte veganvänliga då, så det är en smaksak hur man gör.

Tips! Den här stekta zucchinin passar också utmärkt som tillbehör till olika kött-, fisk- och kycklingrätter!KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s