Stekt zucchini – läckert som snacks, vickning eller tillbehör till en middag

Publicerad av

Ibland är det bra att ha ett tomt skafferi och en kyl som behöver fyllas på – det kan skapa en viss kreativitet i köket. Som häromdagen, när vi var sugna på något gott och det knappt fanns nåt annat än knäckebröd och kaffe. Men i svalen fanns ett par zucchinis som såg hyfsat fräscha ut, och i skafferiet fanns både vetemjöl, ströbröd och olivolja. Resultatet? Skivad panerad zucchini, stekt i olja med salt och peppar och chilikrydda – och plötsligt hade vi ett fat med jättegoda snacks!

Jag vände bara zucchiniskivorna i lite vetemjöl och sedan i ströbröd med kryddor och stekte i olivolja på medelstark värme. Har man ägg hemma är det givetvis en god idé att först vände dem i ägg. Å andra sidan blir de förstås inte veganvänliga då, så det är en smaksak hur man gör.

Tips! Den här stekta zucchinin passar också utmärkt som tillbehör till olika kött-, fisk- och kycklingrätter!KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s