Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Lätt och läckert i sommarkvällen

Lämna en kommentar

Så här på sommaren är det härligt att fixa en läcker liten vickning på kvällskvisten – gärna att avnjutas på uteplats, altan eller balkong. De här musselmackorna är en favorit hos oss. Helst gör vi dem på rökta musslor, men det är egentlige en smaksak. Huvudsaken är att man är generös med vitlöken…OLYMPUS DIGITAL CAMERABred smörvitt bröd (1-2 per person). På med musslor efter behag och strö pressad vitlök över. In i ugnen på 225 grader i några minuter tills brödet blivit frasigt och musslorna varma och avnjut med en kall öl eller ett glas vin.

Tips! Sätt egen vitlök på balkongen. Stoppa bara i vitlöksklyftor i balkonglåda eller kruka, vattna och snart har du härlig vitlöksdoftande ”gräslök” som är perfekt att klippa av och slänga i kastruller och grytor – eller klippa ner över de här goda mackorna, som jag brukar göra.

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s