Fluffiga cupcakes utan vanligt socker

Publicerad av

Nu är det cupcakes-dags igen…  Blev ombedd att baka en plåt med cupcakes åt en god vän som vill minska på kolhydrater och det gör jag mer än gärna! Älskar att experimentera med dessa goda bakverk, och det här receptet blev verkligen bra!

Chokladcupcakes utan vanligt socker

5 ägg
75 gram smör
1 dl gräddfil
2 msk SteviaVital Bakery+
1/3 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
1½ msk fiberhusk
1½ dl kakao
1½ tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver

Värm ugnen till 175 grader. Vispa ägg och sötningsmedel poröst.  Tillsätt gräddfilen och det avsvalnade smöret och blanda ordentligt. Blanda alla torra ingredienser i en annan skål och rör ner i äggsmeten tills du får en jämn smet. Häll upp i muffinsformar (det blir ca 12 muffins) och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min. Låt dem svalna helt innan du garnerar dem.

Frosting

½ dl kakao
200 gram färskost typ philadelphia
1½ msk  SteviaVital Bakery+
½ dl visgrädde eller Creme Fraiche

Vispa färskosten med sötningsmedel och kakao till en fluffig smet. Rör ner grädden och vispa lite till. Bred eller spritsa på muffinsarna. Garnera med valfri topping, t ex strössel eller kokos.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s