Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Söndagsmiddag med doftande currygryta

2 kommentarer

Söndagsmiddag, det är grejer det. Och oftast vill jag att den ska vara traditionell; slottsstek, pepparrotskött, fruktspäckad fläskkarré eller andra typiskt svenska husmansrätter med klassiska tillbehör. Men ibland är det gott att variera sig och den här härliga currygrytan är verkligen en riktigt härlig söndagsmiddag!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 kg kycklingdelar, t ex (eller en hel kyckling styckad i 6-8 delar)

½ rivet äpple

1 l kycklingbuljong (på tärning eller hemlagad)

1 litet blomkålshuvud

1 burk avrunna och sköljda kikärter

3-4 msk curry (vanlig gul, eller en blandning av gul curry och garam masal)

2 tsk kardemumma

2 tsk koriander

2 tsk paprikakrydda

3-4 msk smör eller olja

3-4 msk vetemjöl

Fräs curryn och de andra kryddorna i smöret i en stor gryta. Strö över vetemjöl och späd med buljongen. Tillsätt det rivna äpplet samt kycklingdelarna och låt koka på svag värme under lock ca 40-50 minuter. Skölj under tiden blomkålshuvudet och dela det i småbuketter. Häll i dessa i grytan och låt koka ytterligare 20 minuter. Tillsätt kikärterna och rör om och smaka av med salt och peppar. Servera med vitt ris – gärna basmatiris – matyoghurt och gurkstavar.

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

2 thoughts on “Söndagsmiddag med doftande currygryta

  1. Älskar curry en gryta i min smak helt enkelt:)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s