Det goda ägget…

Publicerad av

Ägg, det är härlig mat det! Stommen i massor av härliga rätter, som omelett, skånsk äggakaka, pannkakor, äggstanning till pajer och annat… Hårdkokt är det underbart på knäckemacka eller mörkt bröd i sällskap av ett par ansjovisfiléer och lite dill – löskokt blir det en härlig del av en god frukost tillsammans med rostat bröd.

Själv försöker jag oftast handla ekologiska ägg. Det känns rätt och riktigt att äta ägg från lyckliga hönor, helt enkelt, och även om det blir lite dyrare så äter jag dem hellre mer sparsamt. Det finns dock tillfällen i livet när man inte har råd att tänka så – och det finns människor som aldrig har råd att tänka så, även här i vårt rika Sverige – och de ska inte lastas för det. Men den som har råd och möjlighet att välja ekologiskt bör naturligtvis göra det.

Allra mysigast är det att handla ägg hos en bonde, tycker jag. När jag hälsar på min mamma i Bergslagen brukar jag försöka handla från någon av gårdsbutikerna här i området, till exempel Källmo Gård strax utanför Karlskoga. Det är så trivsamt att handla i en genuin lantmiljö!

För den som är intresserad av att handla ägg (och annat)  i gårdsbutik finns en bra länk till olika försäljningsställen här:

www.bonde.nu

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s