Amerikanska pannkakor till söndagens långfrukost!

Amerikanska pannkakor - här serverade med hallon, blåbär och flytande honung!

Varför inte passa på att bjuda familjen på söndagsfrukost i amerikansk stil? De amerikanska pannkakorna är otroligt goda, särskilt om de serveras med lönnsirap och bär. Men det går också jättebra att servera dem med honung eller vanlig sylt! Det här enkla och lättlagade receptet  ger 10-12 pannkakor beroende på hur stora du gör dem – ungefär dubbelt så många om du väljer att grädda dem i plättjärnet:

2 ½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver eller 1 tsk bikarbonat

½ tsk salt

2 ½ dl mjölk eller hälften vardera av mjölk och fil

2 msk smält smör samt smör eller olja till stekning

1 ägg

Blanda ihop de torra ingredienserna till smeten och vispa sedan i mjölk och smält, avsmalnat smör. Rör ner ägget sist. Grädda pannkakorna i smör eller olja och vänd dem när de sväller upp och blir lite bubbliga på ovansidan. Servera pannkakorna med bär, lönnsirap (eller vanlig sirap), honung, sylt eller vad du föredrar – och bräck gärna lite skinka eller bacon till!

Alternativ: Lägg på lite bär eller ett par bananskivor på varje pannkaka innan du vänder dem.

Tips: Om du inte har flytande honung går det alldeles utmärkt att värma vanlig honung och servera till pannkakorna!

3 kommentarer

  1. […] Just nu är det höstlov och vad kan då passa bättre än en riktigt härlig långfrukost en dag? En lättlagad, men ändå lyxig, frukost på amerikanskt vis får du om du gräddar tjocka pannkakor och serverar med färska bär, frukt och lönnsirap, fräser lite bacon och steker ett par ägg – gärna ”sunny side up”. Här finns recept på amerikanska pannkakor. […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s