Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Blåbärsrulle smakar härligt till kaffe eller te!

Lämna en kommentar

Rulltårtor är bland det godaste som finns. Det här är en fräsch variant med ganska fettsnål fyllning – men inte märks det på smaken inte! Ljuvlig är denna blåbärsrulle, vare sig man dricker kaffe eller te till den!

Först bakar du kakan. Sätt ugnen på 250 grader och vispa 2 medelstora ägg med 1 dl strösocker. Blanda i 1 dl potatismjöl och ½ dl vetemjöl blandat med 1 tsk bakpulver och eventuellt 1 tsk vaniljsocker. Grädda i smord eller bakplåtspappersklädd långpanna (40×30 cm) på 250 grader i ca 5 minuter.

Låt kakan svalna och rör under tiden ihop 1 burk (250 g) naturell Kesella med 2 tsk vaniljsocker och florsocker efter smak – jag brukar ta ½ dl.

Stjälp upp den avsvalnade kakan på sockrat bakplåtspapper och bred på Kesellafyllningen. Lägg på blåbär (jag brukar köpa de lite dyrare amerikanska blåbären till denna eftersom de är ljusa inuti och inte färgar av sig på fyllningen men det går precis lika bra med vanliga) och rulla ihop kakan. Låt stå kallt en stund innan du skär vackra skivor. Smaklig kaffestund!

Det är serverat till eftermiddagsfika!

Tips! Gör blåbärsrullen sockerfri genom att baka kakan med strösötmedel istället för socker, och ersätt florsocker med sötningsmedel.

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s