Skotska ägg är läcker utflyktsmat!

Sommar, sommar, sommar…

Sommartider är utflyktstider och nog vill man vara ute i skog och mark, eller på stranden, så mycket man kan nu! Ingenting går upp mot att packa en picknickkorg och ge sig ut – och inte behöver man åka långt heller. Det finns så mycket att upptäcka på nära håll, och mat smakar så mycket bättre bara man går ut på sin egen bakgård! De här skotska äggen blir perfekta i utflyktskorgen!

Till fyra ägg behövs:

300 g fläsk- eller blandfärs

Skotska ägg är gott i picknickkorgen!

1 finhackad gul lök

2 msk ströbröd

1 ägg, delat i vita och gula

1 msk finhackad persilja

salt och peppar och en nypa muskotnöt

4 hårdkokta ägg

1½ msk ströbröd

olja till fritering

Gör så här:

Blanda färs, lök, ströbröd, äggula, persilja och kryddor i en skål. Rör om ordentligt och dela smeten i fyra delar. Fukta händerna med kallt vatten och platta ut varje del till en platta, och lägg ett skalat hårdkokt ägg på varje. Forma färssmeten till en oval boll runt varje ägg.

Doppa äggbollarna i lätt uppvispad äggvita och rulla i ströbröd. Hetta upp olja i en vid panna eller kastrull och frityrstek bollarna på medelstark värme i ca 8-10 minuter tills de är läckert gyllenbruna runt om. Låt svalna på hushållspapper. Servera i picknickkorgen med valfria tillbehör – eller som lunch hemma med ris eller pommes frites.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s