Brietårta med bär och nötter

Publicerad av

Riktigt gott efter en god middag är en läcker Brietårta. Lättgjord är den också, och man kan variera den enkelt efter tycke och smak. Köp bara hem en hel Brieost och fyll den med något du gillar – kan det bli enklare?

Dela osten i två bottnar och bred på philadelphiaost eller annan färskost på den understa. Lägg också på lite hackade nötter av olika slag – jag brukar gärna ta valnötter eller pistaschnötter eller lite av båda men det beror ju på vad man gillar. Man kan också tänka sig att blanda nötter och lite torkad frukt, som russin eller aprikoser. Ringla också över lite honung. (Har du inte flytande honung hemma går det alldeles utmärkt att värma vanlig fast honung och hälla över).

Lägg på den andra osthalvan och bred färskost över hela tårtan, även kanterna. Garnera sedan med frukt och nötter, till exempel jordgubbar, druvor, färska fikon, tunna päronskivor, hackad mandel… Endast fantasin sätter gränser. Och gott blir resultatet, oavsett vilken frukt och vilka nötter du väljer! Smaklig måltid!

Läcker efterrätt!

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s