Välkommen, vårliga våffeldag!

Knappt har man hunnit avnjuta Saint Patrick’s Day förrän nästa stora fest väntar runt hörnet. Jag talar förstås om Våffeldagen, som kanske är det underbaraste vårtecknet av alla vårtecken som har med mat att göra. Jag vet inte vad det är men tanken på våfflor får mig att bli alldeles varm inombords… Lyckliga barndomsminnen, när det gräddades våfflor i vedspisen hemma hos morfar eller, för den delen, i elektriska järnet hemma i funkistvåan i Karlskoga. Hela familjen samlad till kaffe, saft och nygräddade våfflor med sylt och grädde.

Min mamma gräddade alltid äggvåfflor och än idag är de nog min absoluta favorit. Men de här enkla frasvåfflorna kommer inte långt efter, ska jag säga – de flesta som testat dem är supernöjda. Och de passar lika bra ihop med både söta och salta tillbehör.

Om du vill ha ännu mer tips till Våffeldagen, så kolla den här sidan – här hittar du allt från chokladvåfflor till ostvåfflor och det mesta däremellan! Du får också förklaringen till varför den 25 mars kallas just Våffeldagen – och varför den egentligen inte har ett dugg med våfflor att göra…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s