Enkla frasvåfflor

Det här är ett enkelt men väldigt gott recept på frasvåfflor. Det brukar bli ungefär 8-10 laggar goda och frasiga våfflor – perfekta till både vardags och fest!

3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
2 1/2 dl kallt vatten (gärna mineralvatten!)
125 g smält smör

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ner mjölken och vispa smeten slät. Tillsätt sedan det kalla vattnet och det smälta, avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet och smöra laggen vid första gräddningen – sen behövs inget ytterligare extra fett. Servera med valfria tillbehör, t ex sylt eller bär och vispad grädde eller som läcker vickning med salta tillbehör såsom rom, gräddfil och lök.

29 kommentarer

 1. Tack för ett superbra och enkelt recept! Jag köpte frysta hallon och blåbär från en sån där frysbox ni vet, med lösfrysta bär. Kokade upp bären med syltsocker i 5 min. och snabbkylde i snön utanför och vips så blev det drottningsylt!

  Gilla

  • Mums vad gott! Och så roligt att du gillade receptet! Jag är också mycket förtjust i det och jag använder det betydligt oftare än det ”riktiga” frasvåffelreceptet 🙂

   Gilla

 2. […] hemma i Sverige så självklart firar vi med en otroligt närringsrik våffel-lunch Jag använde Matmammans recept som jag slumpvis valde efter en google-sökning. En ungefärlig måttomvandling resulterade i detta […]

  Gilla

  • Det beror säkert en del på vilket våffeljärn man använder och hur tunna man gör dem. Dubbla satsen nästa gång! Kul att du gillade dem i alla fall!

   Gilla

 3. Verkligen goda och frasiga, jag gjorde dubbel sats och fick ut 12 st, jag bytte ut 1 dl av vattnet mot grädde, använde margarin istället för smör och tillsatte 2 tsk vaniljsocker, och såå goda och frasiga de blev. =)

  Gilla

 4. Riktigt dåligt recept!! Vet inte vad jag gjorde fel / eller vad som hände men alla försök i både våffeljärn & stekpanna gick åt h*lvete. Synd, var riktigt sugen…

  Gilla

  • Så tråkigt att det blev så illa! Jag tycker det här receptet är mycket bra och har aldrig misslyckats med det, och de flesta som använt det har ju varit helnöjda. Så tråkigt med ditt våffeljärn också 😦 Jag hoppas verkligen att detta inte avskräcker dig från att testa igen med ett annat recept, antingen här eller t ex på den här utmärkta våffelsajten:

   Gilla

 5. Ett tips! Byt ut mjölken mot vispgrädde och vispa grädden till halvtjock konsistens innan du blandar grädden med resten av ingredienserna 🙂 då blir dom extra frasiga 🙂

  Gilla

 6. Tack för receptet! Frasigt var verkligen ordet! Hade inget bakpulver hemma, så jag bytte ut det mot 1tsk matsoda, kan hända att de blev extra frasiga pga av det! 🙂 Det enda negativa med smakupplevelsen var att våffeljärnet inte blivit använt på jättelänge och var inte helt fräscht, vilket jag tyckte gav smak åt våfflorna! Till nästa gång skall jag ha ett nytt våffeljärn! 🙂

  Gilla

 7. Tack för receptet. Blev verkligen frasiga och goda våfflor. Använde ändå pulvermjölk. Enkelt !!

  Gilla

 8. jättebra recept! fantastiskt frasiga våfflor och så bra att inga ägg används i receptet. jag använde dinkelmjöl istället för vetemjöl och hade i lite äkta vaniljpulver också. dessutom tog jag mineralvatten med smultronsmak från ramlösa. blev jättegott.

  Gillad av 1 person

 9. Jättegott recept. Använde havremjölk och mjölkfritt smör. Plus egengjort bubbelvatten. Blev jättefina våfflor. Fick ihop 8 st.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s