Idag firar vi Varmkorvens dag!

Idag är det Varmkorvens dag. Denna infaller alltid den 23 juli och är definitivt värd att fira, för vad kan vara godare än en ”slang med bröd och halka”? Få maträtter har så många smeknamn som just varmkorven och det skrev jag nyligen om i Kvällsstunden. Här hittar du texten!

Vilken varmkorv man väljer är en smaksak, men vare sig man väljer såna där små goda pilsnerkorvsvarianter typ Bullen eller vanlig varmkorv tycker jag den blir godast om man kokar den med lagerblad och några kryddpepparkorn.

Varmkorven blir godast om den får sjuda länge med kryddpeppar och lagerblad i kokvattnet!

Låt den gärna sjuda ganska länge på mycket svag värme så att den är rykande genomvarm när du serverar den. Med värmda korvbröd till, förstås, och senap och ketchup – och varför inte klassikern räksallad eller sötkryddig Bostongurka.

Själv äter jag helst min varmkorv med enbart senap, och då gärna en sötstark variant. Sonen har infört ”The American Way” så numera serverar vi rejält med stekt eller karamelliserad lök till också. Skivar löken tunt och låter den fräsa i en klick smör och/eller olja en stund tills den blir genomskinlig – men inte tar färg. Strör över en nypa socker eller farin, och så på med lite vatten. Sen får den puttra tills den blir riktigt mjuk och god. Gör man om proceduren flera gånger blir den härligt söt och karamelliserad. En god och billig lunch på svenskamerikanska!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s