Trendar just nu…

Just nu trendar mormors recept på köttsoppa här på bloggen. Det gör mig glad, det är så roligt att folk tycker om såna här gamla klassiska recept, och jag vet att det skulle ha glatt min mormor om hon hade vetat det.

Här på bloggen hittar du också andra gammaldags recept, direkt från mormors kokbok – eller snarare från hennes huvud för såvitt jag vet var det sällan hon följde några recept. Det gjorde för övrigt inte min mamma heller, så när jag som vuxen började laga den mat som hon bjudit på under min barndom fick jag pröva mig fram. 

En klassiker från mormors tid är Slottsstek, eller Herrgårdsstek som den också kallas. En underbar festrätt som gärna serverades som söndagsmiddag. Som dessert vankades det kanske Holländsk rispudding eller en god saftkräm

På min husmanssida hittar du alla de gamla härliga recepten från förr. Sidan fylls ständigt på och om du saknar något, tipsa mig gärna! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s