Lättlagat och supergott: Pulled Chicken Barbeque i CrockPot

Jag älskar att göra pulled chicken, och pulled pork också för den delen – eller varför inte pulled beef. Nu senast gjorde jag pulled chicken med en riktigt sötstark bbq-sås som jag slängde ihop med bara sånt jag hade hemma. Det blev sanslöst gott.

Pulled chicken bbq

Jag brukar göra sånt här kött i min CrockPot, det ger ett härligt resultat!

700 g kycklingfilé, färsk eller fryst (den frysta måste vara tinad)
2 gula eller röda lökar

Sås:
1 dl (färdigköpt) barbequesås av valfri sort, t ex Baby Ray’s
1 dl Heinz chilisås
1 dl chilisås av asiatisk typ
1 msk soja
2 msk worcesershiresås
2 msk matolja, t ex raps
1/2 dl mörk sirap eller honung
1/2 dl farinsocker
2 tsk salt
rejält med svartpeppar
saften av 1 lime

Gör så här: Lägg kycklingfiléerna i din slowcooker. Skala och klyfta löken och fördela runt om.

Blanda alla ingredienserna till såsen, smaka av tills du är nöjd – behövs mer salt, mer sötma, mer hetta, kanske mer lime?

Häll såsen över kycklingen, sätt på lock och låt koka på hög effekt ca 4 timmar eller på låg effekt 8 timmar. När den är klar drar du isär kycklingköttet med två gafflar och rör runt så att kött och sås blandas ordentligt.

Låt svalna lite i grytan och servera sedan på valfritt vis, t ex med tacos eller eller som fyllning i tortillas eller hamburgerbröd. Passar också jättebra att servera till pommes frites, kanske med ett gott kryddsmör till. Får du mycket över går det jättebra att frysa och ha exempelvis till matlådor, tillsammans med lite fräscha grönsaker och ett gott bröd.

Tips! Du kan använda både fläsk och nötkött till den här grytan. Har du ingen slowcooker så går det också bra att tillaga den i ugn. Använd en ugnsfast form och gör på samma sätt med kött och sås. Baka långsamt i ugnen på 125-150 grader i 2-3 timmar. Ta ut formen och rör om då och då tills köttet är så mört att det kan dras isär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s