REKO – för att det känns bättre så

Ägg från Roslagens Njauta

Igår handlade jag hem en massa gott via REKO – Rejäl Konsumtion – ett sätt att handla lokalproducerad mat, helt utan mellanhänder. Konsumenter och producenter på en ort går samman och startar en REKO-ring där råvaror och produkter säljs direkt från producent till konsument. Enkelt och superbra, och nu var det alltså dags för min ”premiär”. Det finns flera REKO-ringar i Stockholm, minst tre stycken bara i Söderort där jag bor, och det känns helt fantastiskt att på ett så smidigt och enkelt sätt kunna handla mat som inte bara smakar gott utan som dessutom kommer från djur som har ett bra liv.

Nötfärs, ett par hönor och ägg blev det, plus vegansk seitankorv, hembakta korvbröd, senap, honung och härlig potatis – alltså, hur längesen var det jag ens såg potatis som fortfarande var jordig?? Bara doften… Får mig att minnas morfars potatiskällare, som jag älskade att titta in i som barn…

Om du vill veta var du hittar en REKO-ring nära dig – gå in på den här sidan så hittar du all info du behöver.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s