De okända vardagshjältarna som fixar toalettfrågan…

Just nu finns det all anledning att uppmärksamma vardagens alla hjältar. Under den pågående coronakrisen gör sjukvårdspersonalen ett fantastiskt arbete under hård press, och glädjande nog får de också ros till tusen av allmänheten. Men det finns också andra okända hjältar som ser till att vardagen fungerar. De som ser till att arbetsplatser av olika slag, som inte har rinnande vatten, fungerar och som också är på plats när det blir stopp i avlopp och golvbrunnar. Tänk bara på alla dessa byggarbetsplatser – hur skull folk kunna jobba där om det inte fanns folk som löste toalettfrågan?

Det är också de hjältarna som, under ”normala” somrar, ser till att de tusentals människor som besöker festivaler, eller för den delen vanliga parker, runt om i landet har tillgång till toaletter trots att festivalområdet inte erbjuder rinnande vatten. Det är nog inte så ofta vi tänker på vad som egentligen krävs för att det ska fungera med en ”bajamaja” eller en byggtoalett. De ska tömmas, området runt omkring ska hållas fräscht och dessutom måste förstås även miljön vara med i ekvationen. Som festivalbesökare förväntar man sig bara att det ska funka – och det gör det ju också, just eftersom det finns människor som gör det där jobbet vi knappt märker av. Sånt kan man fundera på – inte minst i tider som dessa när man bara längtar efter att åter kunna gå på festival på sommaren…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s