Packa utflyktskorgen inför helgen

Bedövande vackert i Åva naturreservat bara ett par mil söder om Stockholm.

Trots att vi lever i tider då vi är begränsade på många sätt finns det ändå ljusglimtar. Vi kan ju faktiskt fortfarande vara ute och göra trevliga saker, som på olika sätt förgyller tillvaron, så länge vi håller avstånd till varandra. Så varför inte packa en utflyktskorg och sticka ut i naturen i helgen?

För den som bor i Stockholm är Tyresta nationalpark ett hett tips. Här hittar du mängder av vandringsleder – en av de häftigaste är Fornborgsslingan som går just runt resterna av en fornborg. Landskapet känns nästan overkligt – som en fantasyfilm…

Vad man väljer för matsäck beror på smak, och kanske plånbok. Klassikern är förstås mackan med stekt ägg – undrar just hur många generationer svenskar som varit ute i skog och mark med äggsmörgåsar i matsäcken…

Äggmackan – en klassiker som man med fördel också kan lägga ost på.

En lite lyxigare variant blir denna baguette med hummus, soltorkade tomater-spread (finns i butik) och brie. Sååå gott!

Lyxig utflyktsmacka som avnjutes med ett glas Cava och en vacker utsikt över sjön.

Oavsett var i landet man bor finns det alltid platser att njuta av, och vill man inte ge sig iväg så långt så finns det kanske något grönområde runt knuten? Så packa en korg och njut av naturen i helgen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s