Bra luft gör vardagen bättre

Just nu är det den tiden på året då jag är som tröttast. Mitt i den vackra våren, med de skira björkarna och de knoppande syrenerna, går jag runt och är täppt och snuvig och tröttare än vanligt. Det är pollenallergin som gör sig påmind – den kommer som ett (ovälkommet) brev på posten vid samma tid varje år. Den gör det också svårare att sova riktigt gott vilket påverkar hela vardagen.

Alla år som pollenallergiker har fått mig att fundera mycket över det här med luft och syre – dålig luft är förstås inte bra för någon men, tror jag, kanske allra sämst för oss som har allergier och liknande som gör oss lite mer känsliga. Eftersom min allergi också är astmatisk så gör det stor skillnad om jag har bra luft hemma, särskilt som jag jobbar mestadels hemifrån.

På arbetsplatsen är det förstås (oftast) självklart att det finns bra fläktsystem, men jag tror många glömmer bort att det faktiskt inte är så komplicerat att få bättre luft även hemma. Genom en kompis som har en liten verkstad, och som kollar upp olika typer av industrifläkt från Ventur fick jag också tips om att det också finns lösningar för bostadsventilation. Jättebra tycker jag, för med bättre luft blir hela vardagen berikad – både för allergiker och alla andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s