Hembakatdagen den 6 maj

Idag är det Hembakatdagen. Och vad går väl upp mot hembakat? Själv hade jag tänkt baka vetebullar dagen till ära, för det är nästan det godaste hembakade jag vet, men hur det nu än var så hanns det inte med. Det fick bli en sockerkaka istället, med smak av vanilj och lite konjak. Jättegott!

Lättbakad sockerkaka

2 ägg
2 dl strösocker
50 g smält smör
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker)
1 msk konjak

Smör och ströbröd till formen

Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt. Smält fettet och tillsätt vatten. Låt blandningen koka upp och häll den i äggsmeten. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll sist i konjaken. Häll i smord och bröad form (ca 1½ l) och grädda i 175 graders ugnsvärme i ca 40 minuter.

Tips! Konjaken går att byta mot mörk rom eller whisky.

Hjärtekaka…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s