Jaume Serra Tulip Cava – bubbel och blommor i ett

Nu släpps en ny cava som inte bara är härlig i glasen utan dessutom en riktigt fin gå-bort-present. Prisbelönta Bodegas Jaume Serras nya cava kommer i en härligt designad flaska, med tulpaner lika krispiga och frestande som innehållet i flaskan.
Cavan är fruktig med alldeles lagom mycket bubblor och fin sötma med inslag av citrus, persika och nektarin och har en doft med inslag av persika, nektarin, citrus, äpplen och en lätt fläkt av blommor. Den passar som sällskapsdryck eller till rätter där det finns lite sötma och en aning kryddhetta.  Själv serverade jag den till en smarrig räkcocktail med chilidressing och det blev succé.
Tanken med flaskan är att givaren ska vända upp och ned på buteljen och vips har den förvandlats till en dekorativ blomsterbukett. 

– Tulpaner är omåttligt populära i Sverige och intresset för mousserande viner är stort. Därför är det extra roligt att Bodegas Jaume Serra har kombinerat dessa två favoriter, säger Marie-Louise Feiler, Senior Brand Manager på Altia.

Producenten Bodegas Jaume Serra ligger i närheten av Barcelona. Vineriet omgärdas av 125 hektar vinodlingar där de odlar druvorna Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo och Chardonnay. Deras främsta varumärke är Jaume Serra och Viña del Mar, och ursprungsbeteckningarna är D.O Penedès och Catalunya. Prisbelönta Bodegas Jaume Serra är en av Spaniens största cavaproducenter och deras källare har kapacitet för 60 miljoner flaskor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s