Tonfiskburgare som smakar mer

Nyligen bjöd sonen mig på tonfiskburgare som hans flickvän hade gjort. Jag har ätit många olika slags burgare i mina dar, men aldrig tonfisk och det var verkligen en höjdare. Att det dessutom är världens enklaste (och billigaste) recept gör inte saken sämre.

Michelles tonfiskburgare

Receptet blir lagom för 2 burgare. Enkelt att öka på om du vill göra fler. Servera som klassisk hamburgare med bröd och tillbehör och varför inte pommes? Jag har hittills bara testat denna burgare smaksatt med sweet chili, och det är hur gott som helst, men jag kan absolut tänka mig att det blir jättegott även med andra smaksättningar.

1 burk tonfisk
1 ägg
salt och peppar
chiliflakes efter smak
valfri kryddning, t ex sweet chili sauce, soja, thailändsk fisksås eller något annat du gillar.
Rapsolja

Gör så här: Låt tonfisken rinna av och blanda den sedan med ägg, salt och peppar, chiliflakes och valfri kryddning. Blanda med en gaffel och forma sedan smeten till två burgare (görs enklast med inoljade händer). Stek burgarna varsamt, på medelvärme, i olja tills de fått fin färg och håller ihop. Vänd dem en gång under stekning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s