Internationella Gin & Tonic-dagen den 9 april

Idag skriver vi 9 april och förutom att jag har ett par goda vänner som fyller år idag så är det klart att jag också tänker fira Drinken med stort D, Gin & Tonic. Idag är det nämligen internationella Gin & Tonic-dagen.

Hur blandar man då en perfekt GT? Om sanningen ska fram så fuskar jag gärna och kör gin, tonic water med is och citron utan att tänka särskilt mycket på vilken gin jag använder (det brukar inte bli någon av de allra dyraste…) eller vilka mängder jag tar och jag tycker det blir supergott. Men det finns förstås mer sofistikerade sätt att blanda en GT. Här är ett:

Gin & Tonic à la Hernö gin

Receptet kommer från Hernö Gin där du också hittar massor med annan härlig ”ginspiration”, som t ex Tom Collins och Gin Sour (en av mina favoriter). 

50 ml Hernö Gin
En riktigt god tonic, t ex Schweppes
citronzest

Gör så här: Ta ett högt glas och fyll hela glaset med is. Häll i gin, fyll på med tonic och garnera med citronzest.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s