Chicky Bits till helgmyset

Kycklingfilé kan man ofta hitta till bra pris – varför inte handla nedsatt filé med kort datum, till exempel? Den här goda rätten går snabbt och enkelt att göra och kan serveras som middag, till pasta eller ris, eller vickningsrätt, eller varför inte som en del av en buffé?

Chicky Bits

Till 12-15  munsbitar blir det bra med 300 g kycklingfilé och ett paket bacon.

300 g kycklingfilé
1-2 paket bacon
1 msk vitlökspulver
1 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver eller flakes
1-2 msk farin
lite matolja till formen

Gör så här: Blanda vitlökspulver, paprikapulver och chilipulver och häll upp på ett fat. Häll farin på ett annat fat. Skär kycklingen i munsbitar av valfri storlek. Doppa varje bit i kryddblandningen och linda sedan in den i bacon – en halv skiva per kycklingbit om du använder 1 paket bacon, om du använder 2 paket kan du ta hela skivor. Doppa i farin och lägg i smord ugnsform. Tillaga i mitten av ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. Klart!

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s