Långkok passar bra för coronakarantän

Vi är många som just nu iakttar ett slags frivillig karantän, för att skydda särskilt utsatta grupper från virussmittan. De flesta som kan arbetar hemma, och livet blir lite mindre. Lite tråkigare också, kanske, nu utelivet inte är sig likt. Så varför inte passa på att använda tiden till att laga långkok? Det finns en massa goda, enkla och billiga rätter som sköter sig själva medan du jobbar vid hemmakontoret – härlig husman som kanske känns lite extra trösterik i tider som dessa. Den minner om forna tider, av glädje och ljus men också av svårigheter och sjukdomar drabbat oss genom historien.

Här, på min husmanspecial, hittar du en massa klassiker, såsom kalops, kålsoppa, köttsoppa och pepparrotskött. En av mina personliga favoriter är oxsvanssoppa. Den tar timmar att laga, men idag har många av oss faktiskt tid att låta den stå där på spisen och puttra tills köttet faller av benen. Eller i slowcookern, om du har en sådan. Jag har flera stycken, som jag använder till lite olika saker, och det är verkligen en fantastisk hjälpreda i köket. Vill du ha tips på recept för din slowcooker så hittar du massor här.

Under veckan som kommer tänkte jag också tipsa om bröd och desserter i slowcooker – missa inte det! Och ha det så gott du bara kan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s