Våffeldagen närmar sig…

Idag är det den 21 mars och jag börjar se fram emot Våffeldagen. Jag blir alltid påmind om den just den 21 mars eftersom min man, som har namnsdag idag, fyller år just på Våffeldagen. Och eftersom jag tar varje chans jag får att laga våfflor så har jag redan börjat planera för vilka våfflor som ska trona på matbordet just i år.

Nu lagar jag förstås våfflor även under resten av året, men det hindrar inte att det känns lite speciellt just den 25 mars. Jag älskar ju traditioner och när jag gräddar mina våfflor tänker jag på generationerna före mig, som gjorde samma sak. Min mamma, min mormor och farmor, deras mödrar…

Min moster, som  bodde kvar i föräldrahemmet, lagade våfflor på vedspisen i ett underbart gammalt våffeljärn av gjutjärn. Doften som spred sig i det underbara lantköket kommer jag aldrig att glömma så länge jag lever. Och eftersom både min moster och min mamma lagade äggvåfflor – efter sin mammas recept – så är det nog äggvåfflor som jag gillar allra, allra mest. Och allra helst med min mammas hemkokta jordgubbssylt till, den godaste sylt som finns och som jag kokar varje år, när jordgubbarna är som finast.

Själv lagar jag dock inte bara äggvåfflor utan alla möjliga sorters våfflor och på min ”våffelsida” finner du en hel mängd med olika våffelrecept, det är bara att välja och vraka.

Vilka slags våfflor gillar du allra mest? Skriv en kommentar och berätta!

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s