Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Festis blir kolsyrad – världen är upp och ner!

Lämna en kommentar

DSC_2925Festis är en riktig klassiker. Säg den skolutflykt som inte förgyllts av Festis i liten tetra – en läsk som liksom inte riktigt räknades som en vanlig läsk eftersom den inte var kolsyrad. Men hör och häpna, nu finns Festis även som kolsyrad: Festis Sparkling.

DSC_2939Festis Sparkling är lätt kolsyrad och kommer i tre spännande smakkombinationer; Melon & Lime, Pear & Kiwi och Strawberry & Watermelon. Drycken innehåller 30 % mindre socker än vanliga Festis och är heller inte sötad med sötningsmedel. Alla tre varianterna finns i butik från och med vecka 16 och kostar ca 15 kr.

Jag har provat alla tre sorterna och jag gör tummen upp. Alla smakerna av Festis Sparkling är fräscha, läskande och himmelskt goda. Min personliga favorit? Svårt att välja eftersom alla tre är sanslöst smakliga, men jordgubbar är ändå jordgubbar så om jag måste välja en väljer jag Strawberry & Watermelon som favorit. Vilken blir din?

För mig känns det här inte bara som en läsk som alla andra utan faktiskt som en riktig sommardrink. Med lite is – och kanske några färska bär eller en citrusskiva – blir Festis Sparkling ett perfekt alternativ inte bara till strandutflykten utan även som ett alkoholfritt alternativ till vårens alla härliga fester.DSC_2941

 

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s