Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Prova Petite Faiblesse – ett friskt, vitt vin!

Lämna en kommentar

p faiblGör ett litet avbrott i glöggandet och prova ett härligt friskt vitt vin istället! Petite Faiblesse Sauvignon Blanc beskrivs som en perfekt accessoar för den moderna kvinnan som inte följer trender, utan leder dem. Och jag är böjd att hålla med. Bara flaskan i sig, med en etikett som minner om en fransk film från det chica 60-talet, och det är inte så konstigt – illustrationen har tagits fram i samarbete med den japanska modeillustratören Yovo.
Men det är inte bara etiketten som gör Petite Faiblesse till ett särskilt minnesvärt vin. Doften är ren och aromatisk med inslag av bland annat citrus och krusbär – bara det… Smakmässigt är det torrt, med friska toner, och det passar förträffligt till lättare rätter med fisk och skaldjur, eller till sallad och en fin buffé. Prova också som apéritif!

Petite Faiblesse  (750 ml)

Artikelnummer     5392
Alkoholhalt           9,5%
Årgång                 2013
Pris                      70 kr

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s