Blossa 2014 tar smak av Provence

Publicerad av

Det blir ingen jul utan en årgångsglögg från Blossa. 2014 års blossa tar smak från Sydfranska Provence, med en lätt ton av lavendel.

Så här beskrivs glöggen:

”Blossa 14 är som tidigare år gjord på en vinbas och i år har ett franskt, torrt vitt vin med hög syra blandats med ett modernt Muscatvin från Spanien. Vinblandningen har fått mognadslagra i drygt en månad och sedan kryddats med glöggsprit och lavendelsprit. Slutligen har den sötats med socker och akaciahonung.”

– Resultatet är en frisk och balanserad glögg som passar bra till såväl klassiska glöggtillbehör som mer matiga tilltugg som lagrade ostar och lufttorkad skinka, säger Maria Snitting på Blossa.

Img-Sort-Blossa14-L11Matmammans Blogg har testat Blossa 14, faktiskt med viss reservation eftersom flaskan är – det måste sägas – rätt gräslig. Den lila färgen med de stiliserade ränderna ska föreställa ett lavendelfält men i min värld liknar det mest en mardröm från 1970-talets psykedeliska barnprogram. Så långt ifrån advents- och julstämning som tänkas kan alltså…

Tyvärr inte innehållet särskilt upphetsande, det heller. Tonen av lavendel är visserligen lätt, som en fläkt av Sydeuropa, men  i övrigt smakar Blossa 14 väldigt mycket sprit, för att vara helt ärlig. Den klassiska och goda glöggkryddningen som är bas i glöggen kommer inte helt till sin rätt. Bäst gör den  sig kall, med en isbit och en skiva apelsin eller citron, men uppvärmd rekommenderar jag den inte. Välj en annan glögg istället!KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Vi har också testat den nya vita Blossa Frisk – en lättvinsglögg med smak av citrus och fläder. Den är däremot fräsch och god, särskilt kall med en isbit och en äppelskiva!320px-Candleburning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s