Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

La Vida al Camp får KRAV-märkning

Lämna en kommentar

la vida al campFrån och med september blir  La Vida al Camp ekocertifierad, och får även KRAV-märkning. Det gör La Vida al Camp till Systembolagets enda ekocertifierade mousserande vin i prisklassen 109-129 kr.

 

La Vida el Camp är en cava – ett mousserande vin som tillverkas i olika regioner i Spanien – och tillverkas i området Penedes.  Att det nu ekocertifieras och kravmärks är verkligen goda nyheter för under det senaste halvåret har svenska konsumenter handlat rekordmånga såväl ekologiska som mousserande viner, visar Systembolagets egen undersökning. Under det första halvåret 2014 ökade försäljningen av ekologiska viner med hela 98,7 %, och mousserande med 9,5 %, jämfört med samma period förra året. Det är alltså bara att glädjas över detta nya KRAV-märkta mousserande vin!

La Vida al Camp har en fräsch och tilltalande doft doft av mogna gula äpplen, citrus och nötter, och samtidigt en stram mineralkaraktär. Det smakar friskt och fruktigt med en härlig ton av grapefrukt och jag har provat det till en härlig skaldjurssoppa, men även serverat det till en krämig kycklingpasta. Blev mycket populärt och något jag absolut ska prova igen. Kan också tänka mig detta goda mousserande vin som fördrink, gärna med en limeklyfta i glaset.

"Cava country" i Spanien- (Foto: Wikimedia Commons)

”Cava country” i Spanien- (Foto: Wikimedia Commons)

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s