Hardy’s Nottage Hill Shiraz nu på Systembolaget

Publicerad av

hardys-nottage-hill-shiraz_3_1654Nu lanserar den anrika producenten Hardy’s ett nytt vin i Sverige. Hardy’s Nottage Hill Shiraz (71050) är ett mycket smakrikt rött vin av druvan Shiraz och är som gjort för höstens middagar. Här samsas mörka fruktiga toner med en härlig kryddighet. Vinet kostar 79 kr och finns tillgängligt i Systembolagets beställningssortiment sedan 1 september.

Familjeägda Hardys historia sträcker sig ända tillbaka till 1850, då brittiske Thomas Hardy begav sig till Australien där han köpte sin första vingård. Sedan dess har fokus legat på att producera prisvärda kvalitetsviner.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAJag har just provat det nya Hardy’s Nottage Hill Shiraz och jag blev mycket förtjust i det. Doft och smak av mörka körsbär, blåbär, lakrits, örter och vanilj – ett vin helt i min smak faktiskt. Jag har provat det både till en klassisk biffstek med lök och stekt potatis samt till en ostbricka med härliga tunnbrödschips från Tösernas delikatesser. Smakade förträffligt. Funderar på att servera det även till söndagens köttgryta. Ett riktigt gott och synnerligen prisvärt vin, helt enkelt, som jag gärna dricker fler gånger!

Fakta om Hardys Nottage Hill Shiraz:
Ungdomlig, fruktig och intensiv doft med inslag av blåbär, mörka körsbär, svarta vinbär. Den fruktiga doften kompletteras av en nyans av svartpeppar, torkade örter, vanilj och mörk choklad. Smaken är torr, frisk och fruktig med aromer av mörka körsbär och svarta vinbär, i kombination med svartpeppar, lakrits och vanilj.
Artnr: 71050
Pris: 79 kr för 750 ml
Druva: Shiraz
Ursprung: Australien

Om Hardy’s
Hardy’s grundades av britten Thomas Hardy i börja av 1850-talet, då han köpte sin första vinodling i södra Australien. Det första vinet lanserades 1857 och han blev snart en av pionjärerna när det gäller export av vin från Australien. Redan från början fanns en tydlig fokus för vinmakeriet; att producera prisbelönta viner. Thomas Hardys vision är i högsta grad levande och förvaltas av familjens femte generation vinmakare. Idag har Hardy’s viner inte bara kammat hem en mängd priser världen över, man producerar även ett mycket brett urval av viner, från vardagsviner till viner för speciella tillfällen. Gemensamt för dessa är hög kvalitet till ett bra pris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s