Pastasås på kycklinghjärtan – en delikatess!

Äter du inälvsmat? Det gör jag – och med stor njutning dessutom! Det är gott och förhållandevis billigt och kan tillagas på en mängd olika sätt. Häromdagen lagade jag en utsökt pastasås på kycklinghjärtan. Prova du också! Vissa matbutiker saluför dem färska, annars finns de ofta att få tag i i frysdisken.

Pastasås med kycklinghjärtan

400 g kycklinghjärtan

en rejäl klick smör

4 schalottenlökar, finhackade

3 vitlöksklyftor, finhackade

2-3 dl grädde

1 hönsbuljongtärning

1-2 msk konjak eller whisky

Gör så här: Om du köpt djupfrysta hjärtan, så tina dem över natten i kyl. Tvätta och torka noga, och fräs i smör på hög värme så de blir lite knapriga. Häll i löken och vitlöken, och fräs lite till. Häll på konjak och låt denna koka in och dra sedan ner värmen. Smula ner en buljongtärning och häll på grädde och låt puttra på svag värme under lock i 10-15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar och servera till nykokt pasta.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

10 kommentarer

 1. Hej! Du som är matintresserad och tar så fina bilder, vet du om att du kan tävla på Instagram med en bild på din läckraste kycklingrätt och vinna biljetter till att se finalen av Årets Kock live? Bara att ladda upp och tagga #gulapippin 🙂 Läs mer här: http://gulapippin.se/ //åsa

  Gilla

 2. Handlade idag utan att ha tänkt ut maträtt till kvällen. Ser kycklinghjärtan och tänker att det kunde bli en god pastarätt. Kollar på nätet sedan och hittar ditt recept. Det blev en lyckträff. Hela familjen älskade rätten. Tack!

  Gillad av 1 person

 3. Har länge gått och sneglat på kycklinghjärtan men ej kommit till skott…. På Nyårsafton åt jag det för första gången, då bara stekta med vitlök, salt&peppar.Googlade runt på recept och hitta din gryta som jag lagade igår! Wow så gott det var! Fler tips?

  Gillad av 1 person

  1. Ja de är t ex också grymt goda att knapersteka eller grilla, med en god dip av något slag och potatisklyftor.

   Gilla

 4. Jag gjorde detta till min pojkvän på alla hjärtans dag. Med tillägget att jag flamberade hjärtana. Kändes roligt med vitsen ”sätta hjärtan i brand” 😀 Verkligen tack för receptet, så gott!! Mer inälvsmat och ovanliga styckdelar önskas!

  Gilla

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s