Grillad sojakorv och en god pilaff

DSC00067Vad lägger du på grillen i sommar? Själv har jag blivit oerhört förtjust i sojakorven från Hälsans hus – den är mycket godare än ”vanlig” korv av den billigare sorten, tycker jag! Vi har överhuvudtaget grillat ganska mycket veggo den här sommaren och den känns helt rätt!

Till grillad sojakorv är det gott med något matigt, till exempel ett gott pilaffris med torkad frukt och russin i.

Pilaffris för fyra

2 gula lökar

2-3 vitlöksklyftor

4 msk olja

2 dl ris

2 lagerblad

3 burkar krossade tomater

2 msk tomatpuré

2 dl torkade aprikoser eller annan torkad frukt

2 msk russin

ev lite hackad mandel

½ l vatten

1 grönsaksbuljongtärning

persilja eller mynta till servering

Hacka lök och vitlök och fräs i oljan tills löken mjuknat och blivit genomskinlig. Tillsätt riset och stek på medelstark värme i 2-3 minuter – rör om hela tiden! Hacka aprikoserna smått och rör ner dem i riset. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka på svag värme tills riset blivit mjukt. Klipp över persilja eller mynta vid serveringen.

Vill du ha dessert efter grillfesten kanske det passar med grillad banan? Beräkna en banan per person, lägg dem på grillen som de är med skalet på. Vänd dem då och då och när skalet är mörkbrunt, nästan svart, är de klara. Servera med tofuglass eller vegansk grädde (finns i de allra flesta livsmedelsbutiker). Smaklig måltid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s