Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Hundpromenader och bakning – bättre kan det inte bli!

Lämna en kommentar

I helgen har jag njutit av det bästa med hösten; långa hundpromenader i det vackra höstlandskapet och långa stunder vid spisen. Jag har haft glädjen att vara ”barnvakt” åt en kompis två underbara hundtjejer, så denna helg har vi haft fyra fyrfotingar i att gosa med…

Finns det hjärterum finns det (nästan) stjärterum…

Och så har jag bakat denna underbara sockerkaka, som blev riktigt mycket god! Smält choklad ingår både i smeten och som garnering så den är en riktigt hljdare f…

Du behöver:

3 ägg

2 dl råsocker (även strösocker går bra)

75 g smält smör

1 dl mjölk

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker (eller 1 tsk flytande vaniljarom)

100 g smält choklad (t ex en mörk choklad av god kvalitet)

Till glasyr:

200 g ljus eller mörk choklad, strössel eller kokos

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form på 2 l. Rör äggen med sockret. Smält smöret och blanda med mjölken. Låt svalna och häll sedan i äggsmeten. Rör ihop vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker och blanda detta i smeten. Smält chokladen i vattenbad eller mikrougn. Häll sockerkakssmeten i den smorda formen, och häll sedan i den smälta chokladen. Rör om lite med en gaffel så att chokladen blandas med smeten. Grädda långt ner i ugnen i ca 35-40 minuter eller tills kakan blivit torr.

När kakan har svalnat smälter du choklad till glasyren – gärna Ögonchoklad som är speciellt framtagen just för garnering – och  strör på kokos eller strössel. Kakan går bra att frysa både med och utan chokladglasyren!

 

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s