Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Baka smarriga Chocolate Cupcakes!

2 kommentarer

Cupcakes är verkligen ett gott litet bakverk, som kan varieras nästan i det oändliga. Perfekt att bjuda på till kaffet när du vill ha något festligt men ändå inte riktigt känner för att baka tårta. I butiken finns en jättebra cupcakemix för den som har bråttom – allt utom smör ingår, t o m formar och strössel. Men allra godast är det förstås att baka från grunden och här satsen ger ca 12 söta cupcakes som smakar underbart!

Muffins:

100 g smör
2 ägg
2 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Glasyr:

200 g rumsvarmt smör
2 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
ca 4 dl florsocker

Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dessa samt det smälta smöret i äggsmeten. Fördela smeten i 12 normalstora muffinsformar. Grädda i 10-15 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna.

Vispa smöret mjukt med en elvisp och tillsätt mjölk och vaniljsocker. Sikta i florsockret, lite i taget och blanda ordentligt. Sikta sedan i kakaon och rör tills glasyren blir krämig och jämn. Spritsa eller bred glasyren på ”koppkakorna” och garnera med strössel, nötter, kokos eller bär.

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

2 thoughts on “Baka smarriga Chocolate Cupcakes!

  1. Jag har testat Kungsörnens cupcakes mix och den var otroligt god! Något jag definitivt ska köpa igen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s