Baka smarriga Chocolate Cupcakes!

Cupcakes är verkligen ett gott litet bakverk, som kan varieras nästan i det oändliga. Perfekt att bjuda på till kaffet när du vill ha något festligt men ändå inte riktigt känner för att baka tårta. I butiken finns en jättebra cupcakemix för den som har bråttom – allt utom smör ingår, t o m formar och strössel. Men allra godast är det förstås att baka från grunden och här satsen ger ca 12 söta cupcakes som smakar underbart!

Muffins:

100 g smör
2 ägg
2 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Glasyr:

200 g rumsvarmt smör
2 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
ca 4 dl florsocker

Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dessa samt det smälta smöret i äggsmeten. Fördela smeten i 12 normalstora muffinsformar. Grädda i 10-15 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna.

Vispa smöret mjukt med en elvisp och tillsätt mjölk och vaniljsocker. Sikta i florsockret, lite i taget och blanda ordentligt. Sikta sedan i kakaon och rör tills glasyren blir krämig och jämn. Spritsa eller bred glasyren på ”koppkakorna” och garnera med strössel, nötter, kokos eller bär.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s