Mat från hela världen med DHL Express!

Det här är ett inlägg jag borde ha skrivit för ett bra tag sen, men på grund av min mammas sjukdom har det inte blivit av förrän nu. Men ämnet är fortfarande lika aktuellt, för en kokbok blir aldrig omodern – i alla fall inte om den är spännande och intressant och innehåller mat från hela världen… Visst låter det kul! Och det är det också. I juni gav nämligen logistikexpertern DHL Express ut en kokbok med mat från när och fjärran! ”Taste. Simply Delivered.”innehåller 50 läckra recept från matintresserade svenska DHL-medarbetare från jordens alla hörn och är en hyllning till den mångfald som berikar företaget.

Och ”Taste. Simply Delivered.” (som du hittar digitalt om du klickat på länken!) håller verkligen vad den lovar. Här finns allt från frukosträtter som smoothie på mango och ingefära till härliga engelska scones till lunchrätter som ljummen bulgur med lammfärsbiffar och fiskfilé à la orange. I kokboken finns också en helvegetarisk avdelning med gröna rätter som quorngryta och den härliga indisk-pakistanska gryträtten palak paneer. Och den som är sugen på något sött blir inte heller besviken; vad sägs om chokladmoussetårta och passionfruktscheesecake med vit choklad

Själv har jag hittills testat att laga just palak paneer och chokladmoussetårta – med resultatet att mina matgäster länsade skålar och fat…

”Taste. Simply Delivered.” har tagits fram i samarbete med Berghs School of Communication och Stockholms Internationella Restaurangskola. Layout och bilder är producerade och tagna av studenter från Berghs School of Communication. Och studenter från Stockholms Internationella Restaurangskola har testlagat alla de rätter som ingår i kokboken. Resultatet är en frestande och läcker kokbok med mat för alla smaker och kök – att inspireras av till vardags och till fest. Om jag rekommenderar den? Alla gånger!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s