Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Att få ut det bästa ur ett granatäpple…

Lämna en kommentar

Granatäpple smakar himmelskt... Men hur får man lättast ut kärnorna?

Granatäpple är en av de godaste frukter som finns, men att få ut de goda kärnorna kan sannerligen vara lite bökigt. Det finns en massa tips ute på nätet – en del bra, en del mindre bra – men bäst hittills är Martha Stewarts metod. Hon delar granatäpplena på mitten och bankar helt sonika ur kärnorna med ett tungt och trubbigt föremål. Och tro det eller ej, det funkar över förväntan bra! Här är en video som visar precis hur det går till:

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s