Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Ann-Maries ljuvliga mazarinkaka passar fint till söndagskaffet!

2 kommentarer

Jag älskar smaken av bittermandel i bakverk. Än idag vattnas det i munnen på mig när jag tänker på de härliga spritskransarna som min mamma brukade baka förr i tiden. För en tid sedan fann jag hennes gamla kaksprits från 50-talet, så det är kanske dags att ta och baka en laddning av dessa ljuvliga småkakor…

Ann-Maries mazarinkaka smakar underbart till nybryggt kaffe!

Fast bittermandel kan man ju ha i andra bakverk än spritskransar. Min väninna Ann-Marie brukar baka en fantastiskt god mazarinkaka – väl värd att prova till söndagens kaffestund!

Vispa 1 ägg och 3 dl socker pösigt. Smält 150 smör eller margarin och låt svalna. Blanda 1½ dl mjölk i fettet och häll blandningen i äggsmeten. Rör ihop 3 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver och 1 msk vaniljsocker. Häll sist i 5-6 droppar bittermandelessens eller 20 skållade och rivna sötmandlar och 4 skållade och rivna bittermandel. Grädda i smord form (ca 2 l) i ca 175 grader näst längst ner i ugnen i omkring 50-55 minuter.

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

2 thoughts on “Ann-Maries ljuvliga mazarinkaka passar fint till söndagskaffet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s