Ann-Maries ljuvliga mazarinkaka passar fint till söndagskaffet!

Jag älskar smaken av bittermandel i bakverk. Än idag vattnas det i munnen på mig när jag tänker på de härliga spritskransarna som min mamma brukade baka förr i tiden. För en tid sedan fann jag hennes gamla kaksprits från 50-talet, så det är kanske dags att ta och baka en laddning av dessa ljuvliga småkakor…

Ann-Maries mazarinkaka smakar underbart till nybryggt kaffe!

Fast bittermandel kan man ju ha i andra bakverk än spritskransar. Min väninna Ann-Marie brukar baka en fantastiskt god mazarinkaka – väl värd att prova till söndagens kaffestund!

Vispa 1 ägg och 3 dl socker pösigt. Smält 150 smör eller margarin och låt svalna. Blanda 1½ dl mjölk i fettet och häll blandningen i äggsmeten. Rör ihop 3 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver och 1 msk vaniljsocker. Häll sist i 5-6 droppar bittermandelessens eller 20 skållade och rivna sötmandlar och 4 skållade och rivna bittermandel. Grädda i smord form (ca 2 l) i ca 175 grader näst längst ner i ugnen i omkring 50-55 minuter.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s