Lördagsfika på Kulturcentrum Berget

Jag befinner mig just nu i Bergslagen, närmare bestämt Degerforstrakten, och här finns ett underbart kulturcentrum som kallas Berget. Namnet härrör från den tid då dessa faluröda byggnader tjänstgjorde som arbetarbostäder åt dem som jobbade i  Degerfors järnverk; idag finns här hantverk av olika slag samt café, bageri och smedja. Tursamt nog är det mesta – inklusive caféet – öppet både sommar som vinter, så idag blev det en liten biltur till sköna Degerfors för en kopp kaffe och serveringens specialitet: den läckra Berget-bullen…Godare bulle får man leta efter, så har du vägarna förbi Degerfors – missa inte ett besök! Och för den som vill ha sockerfritt finns också alternativ som smakar mums – kan det bli bättre?

 

Läs mer om Kulturcentrum Berget här!

Trevlig lördag!

2 kommentarer

    • Ja det är den faktiskt – såvida man inte behöver resa alltför många mil kanske 🙂 Framför allt är Berget en så trivsam plats, både på vintern och sommaren, och man kan knalla runt länge och bara njuta av miljöerna.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s