Livsmedelsbutikerna ansvariga för mat som slängs!

Jag fortsätter att tipsa om billiga, goda och nyttiga middagar för den tunna plånboken – och för alla som vill lägga pengar på annat än dyr mat. Dyrt betyder ju inte nödvändigtvis godare eller nyttigare! Laga en Colcannon på potatismos och vitkål. Billigare kan det knappast bli och faktiskt inte mycket godare heller!

Just detta med maten har ju kommit upp på sistone, när det framkommit att barnfamiljer och andra konsumenter i Sverige slänger mat för miljoner varje år. Debatten har gått hög och nu visar det sig att folk börjat slänga mindre.

Det är bra, det. Men jag tycker nog att butikskedjorna ska bära en del av skulden. Det är ju de som börjat pressa människor att handla storpack; lägre kilopris för två kilo köttfärs än för ett och så vidare i all oändlighet.

Egentligen är hela förfarandet fullkomligt orimligt. Varför ska en ensam mamma, eller en ensamstående pensionär, förlora pengar per kilo för att hon bara har råd att handla ett kilo färs? Istället för att uppmana konsumenterna att ändra sina köpvanor borde man uppmana producenterna, eller rättare sagt försäljarna, att ändra på dessa absurda företeelser så att folk kan handla den mängd mat de behöver till normalpris. Det är det enda rimliga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s