Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Livsmedelsbutikerna ansvariga för mat som slängs!

Lämna en kommentar

Jag fortsätter att tipsa om billiga, goda och nyttiga middagar för den tunna plånboken – och för alla som vill lägga pengar på annat än dyr mat. Dyrt betyder ju inte nödvändigtvis godare eller nyttigare! Laga en Colcannon på potatismos och vitkål. Billigare kan det knappast bli och faktiskt inte mycket godare heller!

Just detta med maten har ju kommit upp på sistone, när det framkommit att barnfamiljer och andra konsumenter i Sverige slänger mat för miljoner varje år. Debatten har gått hög och nu visar det sig att folk börjat slänga mindre.

Det är bra, det. Men jag tycker nog att butikskedjorna ska bära en del av skulden. Det är ju de som börjat pressa människor att handla storpack; lägre kilopris för två kilo köttfärs än för ett och så vidare i all oändlighet.

Egentligen är hela förfarandet fullkomligt orimligt. Varför ska en ensam mamma, eller en ensamstående pensionär, förlora pengar per kilo för att hon bara har råd att handla ett kilo färs? Istället för att uppmana konsumenterna att ändra sina köpvanor borde man uppmana producenterna, eller rättare sagt försäljarna, att ändra på dessa absurda företeelser så att folk kan handla den mängd mat de behöver till normalpris. Det är det enda rimliga!

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s