Kryddor, mangold och smultron ger balkongglädje!

Ibland önskar jag att jag tillhörde de lyckliga som har en trädgård. Jag minns med längtan min barndoms somrar, hos mormor och morfar, där vi avnjöt

Petunior och mangold samsas väl om balkongutrymmet!

färsk spenat, färska späda morötter, soppa på egenodlade bondbönor och mycket, mycket annat…

Men balkong har jag ju, och den kan minsann användas till mer än bara blommor.

I år odlar jag – vid sidan av petunior, pelargoner, lobelia och luktärt – kryddor, mangold och smultron på balkongen – och det funkar alldeles utmärkt. Årets skörd blir visserligen inte så stor, men gräslök, dill och persilja har jag så det räcker över vintern. Och det är så gott att plocka sig ett sött, rött smultron då och då under soliga julidagar!

Smultron för heta sommardagar
Gräslök för kalla vinterdagar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s