Godaste kokoskakan…

Publicerad av

… ska det vara kokosmjölk i förstås! Med en krämig fyllning av äggulor, kokosmjölk och kokosflingor är succén given om du bjuder på denna kokoskaka till kaffet!

Kaka:

1½ dl smält smör

2 dl strösocker

3 äggvitor, hårt vispade

3 ½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 dl kokosmjölk


Fyllning:

3 äggulor

2 dl strösocker eller florsocker

2 dl kokosmjölk

2 dl kokosflingor

KOkoskaka med krämig fyllningKakan gör du så här: Vispa socker och smält smör tills det blir lite fluffigt. Tillsätt kokosmjölken och mjöl utblandat med bakpulver. Sist i med de hårt vispade äggvitorna och så ner i en smord och bröad form (gärna med kokosflingor istället för ströbröd). In i ugnen i 175 grader ca 35-40 minuter.

Låt kakan svalna och gör under tiden fyllningen. Blanda äggulor, socker, kokosmjölk och kokosflingor i en kastrull. Rör under uppvärmning och låt sjuda tills krämen tjocknat. När både kakan och fyllningen svalnat delar du kakan i två eller tre bottnar och fyller den med kokoskrämen. Låt den gärna vila i kyl ett tag innan du serverar – den blir ännu godare då. Och den går jättebra att frysa!

Trevlig fikastund önskar Matmamman!

2 kommentarer

  1. En fråga bara, när du skriver 2 dl kokosmjölk så antar jag att du menar från burk? Hur gör du då med den fetare delen, den som oftast sitter som en kaka i burken? Tar du med delar av den också, eller..? Jag har aldrig bakat med kokosmjölk därför undrar jag, när jag lagar mat så öser jag i allt för då smälter ju fettet i rätten.

    Gilla

  2. Ja, jag blandar det ”gräddiga” med resten – hälften till kakan och hälften till fyllningen. Det blir jättebra!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s