Håkan Guldkula introducerar Guldkula Brut Rèserve

Håkan Guldkula är dalmasen som flyttade till USA och gjorde raketkarriär på Wall Street. Under bankkrisen 1990 förlorade han hela sin förmögenhet i ett svep, men istället för att ge upp reste han sig från nederlaget och byggde upp en helt ny förmögenhet. Han startade en rad framgångsrika företag och bestämde sig dessutom för att grunda ett eget champagnemärke.

Nu har det gått 7 år sedan de allra första varianterna av Guldkula Champagne dök upp på den svenska marknaden, år 2015. Idag, med fem högkvalitativa varianter i det prisbelönta sortimentet, är Guldkula Champagne Sveriges bäst säljande champagnemärke. Nu lanseras ännu en champagne, i samarbete med den världsberömde champagne-experten Richard Juhlin, Guldkula Brut Rèserve, och jag har haft nöjet att få prova den.

Det här är en mycket god champagne, gjord på druvorna Pinot meunier, Pinot Noir och Chardonnay, som andas elegans och renhet. Doften av citrustoner och friska äppeltoner är otroligt förförisk och smaken är oerhört fin, lika elegant som doften och med en lätt eftersmak av persika, hasselnöt och karamell. Dessutom är det här en champagne man faktiskt kan köpa till ett rimligt pris, vilket passar perfekt för mig eftersom jag ofta väljer bort champagne till förmån för andra bubbel just på grund av priset.

Om Guldkula Brut Reserve

Frankrike, Champagne, Flaska 750 ml, 12,5 %
Produktnummer: 56523, Pris: 269 :-Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s