Så enkelt är det att trycka sin egen bok

Om ett par veckor är jag och min man bjudna på boksläpp. Det ser jag verkligen fram emot, särskilt som författaren är en god vän till oss. Jag har redan läst det mesta av boken, innan den gick till tryck, och jag har dessutom fått äran att skriva baksidestexten.

Att läsa en en bok skriven av en vanlig människa, med ett vanligt liv i fokus, är så mycket mer intressant än att läsa kändisars självbiografiska böcker, tycker jag. Det är klart det finns kändisar vars liv innehåller en massa spänning och dramatik som är intressant att läsa om, men jag föredrar ändå att läsa om vanliga människor i vars vardag jag kan känna igen mig. Den här tjejen – eller kvinnan, borde man kanske säga – är dessutom i min egen ålder och det gör det ju extra intressant att läsa om hennes liv, eftersom skildringen också är ett spännande tidsdokument.

Min väninna har gett ut sin bok på eget förlag. Det är allt fler som gör det numera och det är kul, det innebär ju att man får möjlighet att läsa böcker som kanske aldrig skulle ha getts ut av de stora förlagen. För min väninnas del var det egentligen bara att googla på tryckeri Stockholm så hittade hon ganska snabbt vad hon sökte. Jag vet inte exakt vad det kostade men tydligen är priserna överkomliga och rimliga.

Lika enkelt, eller förmodligen ännu enklare, är det om man vill trycka upp reklamblad för något, en broschyr eller kanske affischer. Det gjorde vi ofta när jag arbetade som redaktör för en kulturtidskrift för några år sen, och det var ett bra sätt att synas när vi åkte på mässor och liknande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s