Weingut Leth – populära österrikare kammar hem medaljer

Juryn i Vinordic Wine Challenge, en av Sveriges mest prestigefyllda vintävlingar, utsåg nyligen Leth DuettRiesling Grüner Veltliner 2021 till guldmedaljör i klassen vita viner mellan 90 och 99 kr, medan silvret i kategorin vita viner mellan 120 och 139 kr gick Leth Grüner Veltliner Familien Reserve.

Favoriten Leth Grüner Veltliner är från och med årgång 2021 dessutom certifierat ekologiskt tillverkat!

Alla de här tre vinerna är goda och mycket prisvärda viner som passar alldeles förträffligt till försommarens mysiga fester. Avnjut till skaldjur, en läcker fiskrätt eller till studentbuffén. Själv är jag oerhört förtjust i dessa krispiga, fräscha viner som görs på druvorna Grüner Veltliner och Riesling och viner och serverar dem gärna som sällskapsvin med lite frukt och salta mandlar till.

Weingut Leth är en av Österrikes främsta vinproducenter och ett av de allra mest uppskattade vinhusen också bland svenska entusiaster, kännare och konsumenter.

Huset grundades på 1960-talet av Barbara och Franz Leth. Sedan dess driver tre generationer – farfar, pappa och son – som alla heter Franz i förnamn och såklart Leth i efternamn, verksamheten i familjens ägo.

  – Vi började vår resa mot ekologisk odling med delar av vingårdarna redan för tio år sedan och från och med 2017 bestämde vi oss för att satsa på att konvertera 100 procent av vingårdarna till ekologisk odling. Efter de första tre åren, som varit en obligatorisk övergångsperiod, kan vi nu äntligen släppa vår första ekologiskt certifierade årgång, förklarar familjen Leth.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s