Lättare att ladda elbilen

Jag har funderat lite på det där med elbil. Inte för att det är läge för mig att köpa bil överhuvudtaget just nu, men om och när det är dags är det troligt att valet kommer att falla på just en elbil. Jag har en god vän som rätt nyligen investerade i en och han är jättenöjd. Och det är det nog många som är, för elbilsförsäljningen har skjutit i höjden på senare år och det går snabbt nu, med fler och fler laddstationer på fler och fler strategiskt utvalda platser.

Och det är väl det som är grejen med elbil – att det behövs laddmöjligheter om det överhuvudtaget ska gå att ha en, särskilt om man bor i glesbefolkade områden. Det finns ju också vissa risker med det, om man till exempel laddar eluttag som inte riktigt klarar belastningen. Det har också gjort att det växer fram företag som satsar på att höja säkerheten, men också på att minimera laddningstiden och även på innovationer som ska göra att man kan ladda sin bil när elen är som billigast. Om man till exempel skaffar en easee laddbox så kan man köpa ett tillval där hela husets elförbrukning mäts för att bilen ska laddas på högsta hastighet utan att det påverkar huvudsäkringarna. Då behöver man inte själv styra laddningstiderna och hastigheterna, vilket förstås är till stor hjälp (särskilt för en sån som jag som kan vara lite bekväm av mig…)

De flesta vill nog leva så fossilfritt som de bara kan, så jag tror att elbilsförsäljningen kommer att fortsätta öka. Med en ökad efterfrågan kommer det förstås också att bli allt enklare att ha en. Så jag skulle nog tänka mig att bilägarna går en elektrifierad framtid till mötes.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s